Главният равин на Украйна Моше Реувен Асман отговори на руския президент

...
Главният равин на Украйна Моше Реувен Асман отговори на руския президент
Коментари Харесай

Главният равин на Украйна към Путин: Зеленески не е позор за еврейския народ

Главният равин на Украйна Моше Реувен Асман отговори на руския президент Владимир Путин, който назова украинския президент Володимир Зеленски " срам за еврейския народ ".

Моше Реувен Асман съобщи това в коментар пред кореспондента на УНИАН. Главният равин на Украйна реагира на следващите пропагандни антисемитски изказвания на Путин по адрес на Зеленски.

" Лично аз мога да кажа, че се гордея с президента Зеленски , че не избяга и прави всичко, с цел да помогне на украинския народ. И аз не съм единственият подобен.

Мисля, че целият свят се гордее с него ", съобщи Моше Реувен Асман.

Също по този начин основният равин на Украйна акцентира, че в Украйна няма неонацисти. " В Украйна има почтени хора, които пазят родината си ", съобщи Моше Реувен Асман.

Припомняме, че по време на днешната си тирада на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург съветският президент Владимир Путин съобщи, че от детството си има доста другари евреи, които сякаш настояват, че " Зеленски не е евреин, а срам за еврейския народ ".

Той сподели още, че сякаш не прави оценка на сътрудниците си, само че недоумява " по какъв начин може да се поддържа една неонацистка сган ".
 Руска държавна телевизия надъхва с антисемитизъм и безмилостна война с Европа и света
Руска държавна телевизия надъхва с антисемитизъм и безмилостна война с Европа и света

Ан Апълбаум: След ВСВ никой не приказва за всеобщите изнасилвания и обири на Червената войска, вършат същото и в този момент

Ще напомним, че в изявление предходната пролет съветският външен министър Лавров съпостави Зеленски с Хитлер. Тогава той съобщи, че Хитлер е имал " еврейска кръв " и също по този начин упрекна самите евреи в антисемитизъм.

По-рано тази година Лавров съпостави дейностите на Съединените щати и страните от Европейския съюз с тези на Хитлер, а руснаците - с евреите.

Европейският еврейски конгрес назова сравнението му срамно и прикани за опрощение за изопачаването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР